2020 Summer State Committee Agenda (3 parts)

State Committee Meeting

Summer 2020

Part I, July 21, 2020, 6-8pm 

Via FreeConferenceCall; please contact office@green-rainbow.org at least a day ahead if you would like to attend.
6:00 10min

COME TO ORDER

TAKE ATTENDANCE, ESTABLISH QUORUM

CREDENTIALING AND/OR APPOINTMENT OF STATECOM NEW MEMBERS

1) delegates newly approved by their chapters or regional convention per Sections 8.5.2 & 8.57;

2) Nomination and Consensus process for new Diversity Reps, per Section 8.5.3 bylaws; and

3) of alternates filling in for regular StateCom Rep; alternates' approval by chapters or regional
conventions per Sections 8.5.5-8.5.6 as documented in meeting minutes; must replace an absent regular
StateCom member, must maintain gender parity

ASSIGNED ROLES (please keep these roles for 7/30 unless someone cannot make that meeting;
reminder that State Com members are expected to attend the entire meeting, as part of our
responsibilities):

Co-facilitators: MIKE VAGLICA & LOIS GAGNON
Stacker:
Minutes:
Vibes Watcher:
Timekeeper:
Parliamentarian:
6:10 5 min
APPROVAL OF AGENDA
6:15 20 min
APPROVAL OF MINUTES (if we don't get to all the minutes below during this time, we will push the rest
to the next meeting)
GRP STATECOM SPECIAL MEETING MINUTES 2019-12-14

GRP STATECOM WINTER 2020 MINUTES January 4, 2020

GRP STATECOM SPECIAL MEETING MINUTES March 23, 2020
GRP STATECOM REORGANIZING MEETING MINUTES 4-5-20
GRP STATECOM SPRING 2020 MINUTES, 4-29-20 Part 1 of 3
GRP STATECOM SPRING 2020 MINUTES, 5-19-20 Part 2 of 3
GRP STATECOM SPRING 2020 MINUTES, 6-16-20 Part 3 of 3
6:35 5 min
COCHAIRS GREETING
6:40 5 min
APPOINTMENTS TO ADMINISTRATIVE COMMITTEE
6:45 5min
SECRETARY’S REPORT
6:50 10min
PRESIDENTIAL NOMINATING CONVENTION REPORTBACK
7:00 20 min
REPORTS FROM CHAPTERS
please submit prior to meeting at office@green-rainbow.org
    • Assabet River Valley
    • Greater Boston
    • Central Mass Green-Rainbow
    • Metrowest
    • Pioneer Valley
    • South Coast
7:20 15 min
State Convention Planning Sept 26, 2020
7:35 5min
THIRD INSTALLMENT, SUMMER STATECOM MEETING: SET DATE, FACILITATORS
7:40 15 min
PRESIDENTIAL ELECTORS 2020
Need 11 GRP members to volunteer to be electors and sign paper, which gets submitted to Secretary of
the Commonwealth. Deadline is late August, so we need to get decided at the Summer meeting.

7:55 5 min
ROUND ROBIN REFLECTIONS ON THE MEETING: please comment on how you feel about the meeting; focus on acknowledging what went well and what you learned.
8:00pm ADJOURN July 21, 2020 meeting; to continue on July 30, 2020
Meetings are adjourned on time by facilitators to respect the time of all members, whether or not all agenda items are addressed. Meetings can only be extended for a specific and limited time if the group consenses to do so.

Summer 2020

Part II, July 30, 2020, 6-8pm 

Via FreeConferenceCall; please contact office@green-rainbow.org at least a day ahead if you would like to attend.
6:00 10min
COME TO ORDER
TAKE ATTENDANCE, ESTABLISH QUORUM

ASSIGNED ROLES (from 7/21/20 meeting unless person not present):
Co-facilitators: MIKE VAGLICA & LOIS GAGNON
Stacker:
Minutes:
Vibes Watcher:
Timekeeper:
Parliamentarian:
6:10 10 min
APPROVAL OF MINUTES not approved at 1st installment
6:20 15min
TREASURER’S REPORT
6:35 20 min
REPORTS FROM COMMITTEES
please submit prior to meeting at office@green-rainbow.org
    • Candidate Development & Legal
    • Communications
    • State Convention Planning
    • Fundraising & Finance
    • Legislative
    • Membership, Diversity & Volunteer Recruitment
    • Technical
    • Presidential Campaign Working Group
    • GPUS National Committee

6:55 15 min
SUPPORTING GP PRESIDENTIAL NOMINEES
7:10 10 min
SUPPORTING RANKED CHOICE VOTING
7:20 20 min
ANTI-RACISM, WHITE SUPREMACY AND THE GRP
Ideas for actions we can take. Recruiting more Black and Brown people as members and candidates is important, and we must do far more.
7:40 10 min
RECRUITING FOR OFFICER, DIRECTOR AND NATIONAL COMMITTEE POSITIONS
7:50 10 min
ROUND ROBIN 
8pm ADJOURN

Summer 2020

Part III, Date and Time TBD 

Via FreeConferenceCall; please contact office@green-rainbow.org at least a day ahead if you would like to attend.
AGENDA TBD

Showing 1 reaction

Please check your e-mail for a link to activate your account.